Haridustöötajad küsivad ministrilt palgatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridustöötajad pöördusid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase poole sooviga tõsta õpetajate töötasu, kuna tänavu teises kvartalis on võrreldes 2009. aasta sama ajaga toimunud tegeliku brutopalga langus.

«Pöördume veelkord teie poole ettepanekuga leida võimalusi pedagoogide töötasu tõstmiseks 2011. aastal,» kirjutab Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik haridusminister Lukasele.

Rondiku sõnul nähtub statistikaameti esmaspäeval avaldatud andmetest, et tänavu teises kvartalis on toimunud võrreldes 2009. aasta sama ajaga hariduse valdkonnas tegelikult brutopalga langus.

«Kuigi haridustöötajate keskmine palk II kvartalis ületab seoses juunikuus toimunud puhkuserahade väljamaksmisega riigi keskmise näitaja, on selle osakaal 2010. aastal võrreldes 2009. aasta II kvartaliga langenud,» kirjutab Rondik.

Nii oli haridustöötajate palga osakaal 2009. aasta teises kvartalis Rondiku teatel riigi keskmisest 1,09 ja 2010. aastal on see 1,05. «Loodame, et seoses majanduse oodatava elavnemisega eeloleval aastal tekivad võimalused haridustöötajate töötasuküsimuste edasiseks lahendamiseks 2011. aastal,» on haridustöötajad lootusrikkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles