Galerii: Eesti avas Pekingis saatkonnahoone

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus avas täna Eesti uue saatkonnahoone Hiina pealinnas Pekingis, tegemist on kolmanda hoonega, mille Eesti on ehitanud spetsiaalselt saatkonnaks.

Eesti saatkonnas asuvad ka Islandi saatkonna ruumid. Eesti sõlmis kaks aastat tagasi kokkuleppe, mille alusel sai Islandi saatkond võimaluse tegutseda Pekingis Eesti saatkonnahoones.

Saatkonnahoone ehituse maksumuseks kujunes kuus miljonit eurot.

Eesti Pekingi uue saatkonnahoone ehitamiseks korraldati 2008. aastal arhitektuurikonkurss, mille võitis võistlustöö «Tetris». Võidutöö autorid on Andres Põime, Lauri Vaimel ja Liisa Põime. Saatkonna ehitus algas 2012. aastal.

Praegu on saatkonnahoone nomineeritud Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatud konkursile «Aasta betoonehitis 2014», mille tulemused selguvad märtsis.

Eesti suursaadik Hiinas on Toomas Lukk. Lisaks saatkonnale Pekingis on Eestil ka peakonsulaat Shanghais ning aukonsulid Macaus ja Hong Kongis.

Esimese oma saatkonnahoone ehitas Eesti enne sõda Helsingis. Teine saatkonnahoone, mille Eesti läbi aegade ehitanud on, avati 1998. aastal Leedus Vilniuses. Kolmas spetsiaalselt Eesti saatkonnaks ehitatud hoone asub nüüdsest Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles