Tallinna Ülikoolis saab alates kevadest õppida hiina keelt kõrgtasemel

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Algaval kevadsemestril hakatakse Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudi eestvedamisel esmakordselt õpetama hiina keelt vilunud keelekasutaja tasemel. Seni on Tallinna Ülikoolis hiina keelt õpetatud kesktasemel.

Eestis õpib hiina keelt 500-600 inimest aastas, Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudi hiina keele ja kultuuri kursustel õppis 2014. aastal 179 tudengit.

Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituut on hiina keelt õpetanud alates 2010. aasta sügisest ning seni on kõrgeim tase, milleni õpe toimus, iseseisva keelekasutaja ehk B2-tase. 

Konfutsiuse Instituut tegeleb hiina keele ja kultuuri õpetamisega, jagab teavet õppimisvõimaluste kohta Hiinas ning vahendab stipendiume. Samuti edendab koostööd Eesti ja Hiina Rahvavabariigi vahel.

TLÜ Konfutsiuse Instituut on ülemaailmsesse Konfutsiuse Instituutide võrgustikku kuuluv hiina keele ja kultuuri keskus, mille peakorteriks on Rahvusvaheline Hiina Keele Nõukogu (Hanban). Maailmas tegutseb ligi 450 Konfutsiuse Instituuti, mis toimivad koostöös välisülikooli ja Hiina ülikooli vahel. 

Laupäeval, 24. jaanuaril korraldab Konfutsiuse Instituut avatud uste päeva Tallinna Ülikooli Mare hoones (Uus-Sadama 5), tutvustades kevadsemestri kursusi, töötubasid, hiina muusikat ja kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles