Tallinn-Väike veduridepoo jääkreostus osutus oodatust suuremaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Tallinnas Tallinn-Väike veduridepoo jääkreostus, mida on likvideeritud alates 2011. aastast, osutus oodatust suuremaks ning vajab lisatöid.

«Praegu teeb AS Rand ja Tuulberg depoo reostunud alal jääkreostuse likvideerimistöid. Keskkonnaagentuuri tellimusel tegi Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜ jääkreostusobjektil Tallinn-Väike veduridepoo hetkeolukorra hinnangu ja uuringud, kuna jääkreostunud ala osutus suuremaks kui esimeses hankes määratud,» ütles keskkonnaagentuuri pressiesindaja Kadri Kauksi BNS-ile.

Uuringute töö tulemusel selgitati välja puhastatava alaga külgneval vedurite tankimis- ning hooldusalal reostunud pinnase maht. Nüüd on agentuur välja kuulutanud uue hanke, mille võitja lammutab teed ja kanalid, kaevab reostunud pinnase välja ja eemaldab objektilt ning täidab tekkinud ava pinnasega, üles kaevatud teed ja kanalid taastatakse, selgitas Kauksi.

2011. aastal sõlmis agentuur lepingu ehitusfirmadega Rand ja Tuulberg, Savaterra Oy, Insenerehituse AS ja OÜ-ga RTS Infraehitus jääkreostuse likvideerimiseks Tallinn-Väike veduridepoos ja Tapa veduridepoos. Lepingu maksumus oli 888 000 eurot.

Uue hanke pakkumiste tähtaeg on 16. veebruar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles