Väljasaadetud itaallane: mul on hea meel Eestis tagasi olla

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia ajakirjanik ja endine Euroopa Parlamendi liige Giulietto Chiesa lubas, et naaseb Eestisse sõpradega. Tegelikult oli vastas rohkem ajakirjanikke kui tema kaaslasi.

«Mul on hea meel Eestis tagasi olla,» ütles itaallane, kellele siseministeerium kehtestas kuuajase sissesõidukeelu ettekäändel, et tema väljaütlemised ohustavad Eesti julgeolekut. «Mulle meeldib see riik ja see on hea, kui saan selle küsimuse lahendatud.»

Küsimuse lahenduse all mõtleb ta ilmselt seda, et Eesti talle enam sissesõidukeeldu ei kehtestanud. Ta saabus täna kolmeks päevaks taas Eestisse. Detsembris võtsid Eesti politseinikud ta hotelliruumis kinni ja palusid järgmisel päeval riigist lahkuda.

Chiesa ütles viimases intervjuus Postimehele, et ei ole Irboska Klubi liige. Selle klubi üks eesmärke on taastada Venemaa Nõukogude aegne võimsus ja territoorium.

Postimees leidis möödunud suvel avaldatud artikli, kus ajalehe Zavtra ajakirjanik küsib Chiesalt: «Te otsustasite hakata Irboska Klubi liikmeks. Miks?» Chiesa vastas: «Sest ma arvan, et tänane Venemaa on fundamentaalne tugi, et säilitada rahu kogu maailmas. Kui Venemaa selle rünnaku vastu peab, on see ilma kahtluseta meie kõigi pääsetee.»

Vaata videost, millega ta Chiesa valetamist põhjendab.

Itaallane osaleb täna toimuval Impressumi konverentsil ja jääb Eestisse kolmeks päevaks. Järgmisena suundub ta Venemaale oma uut raamatut esitlema. Konverents toimub sel korral Maardus, sest suuremad Tallinna hotellid ütlesid Impressumi Klubi saalirentimise päringutele ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles