Johnny Depp kehastub vuntsidega võrukaelaks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp filmis "Mortdecai"
Johnny Depp filmis "Mortdecai" Foto: outnow.ch

«Peaasi, et oleks lõbus ja poleks vaja millelegi mõelda,» nentisid vennad Arkadi ja Boriss Strugatski oma tarbimisühiskonda kritiseerivas romaanis «Ajastu ahistavad asjad». Sel nädalal kinodesse jõudnud film «Mortdecai» Johnny Deppiga peaosas just sellesse žanrisse kuulubki.

Tegemist on stiilipuhta 1960. aastate stiilis kelmikomöödiaga, mis asetub samasse semantilisse ritta filmidega «Pikk blond mees, must king jalas», «Kuidas varastada miljonit» ja «Kelmid ja pühakud». Nimitegelane lord Mortdecai (Depp) on sinivereline inglise aristokraat, kes tegeleb kunstiäriga. Oh, muidugi mitte raha teenimiseks, lihtsalt džentelmeni väike veidrus. Sellest hoolimata on ta suutnud end põhjalikult võlgadesse keerutada ning tema peale ihuvad hammast mitmed, mitte sugugi nii aristokraatlike maneeridega kunstikogujad mitmel pool maailmas.

Juba Laureli ja Hardy aegadest on teada, et vastandlik koomikutepaar on edu võti. Maneeritsevale, Jack Sparrow’ stiilis vaimukaid remarke pilduvale Mortdecaile sekundeerib tema meesteener Jock (Paul Bettany), tammelauast voolitud kokni aktsendiga tümikas. Millegi poolest tuletas see paar meelde Jeevesi ja Woosterit P. G. Wodehouse’i loomingust. Aga kui Jeeves lahendas isanda probleemid terava mõistuse ja sotsiaalsete oskuste abil, siis Jock tunnistab vaid toorest jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles