Kohus ei vabastanud julma seksuaalkurjategijat vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Harju maakohus ei vabastanud teisipäeval ennetähtaegselt vanglast meest, kes kannab julma seksuaalkuriteo eest pikka vangistust.

Kohus nõustus prokuröri seisukohaga, et Vadim Lebedevi tingimisi vabastamiseks puudub alus, sest ta pani toime rasked kuriteod, ei ole end süüdi tunnistanud ning rikkus ka vanglarežiimi. «Mehe vabastamine kolm aastat enne karistusaja lõppu on ennatlik,» märkis kohus.

2004. aastal mõistis toonane Narva linnakohus varem kuus korda kohtulikult karistatud Lebedevi seksuaalkuritegude ja röövimise eest pikaks ajaks vangi. Kohus mõistis Lebedevi süüdi vägistamises, sugukõlvatuses alaealise suhtes, alaealise kaasatõmbamises vägistamisele ning röövimises ja määras talle kokku 10-aastase vanglakaristuse.

Süüdistuse järgi pani töötu Lebedev kuriteod toime 1999. aastal Narvas Vestervalli tänava ühiselamus, kus ta peksis oma tuttavat naist, ähvardas teda tappa ja siis vägistas ta. Seda kõike vaatas pealt Lebedeviga ühiselamus kaasas olnud 13-aastane lastekodu poiss. Seejärel sundis Lebedev vägivalla ähvardusel poissi samuti naist vägistama.

Lisaks tungis Lebedev 2002. aasta novembris Narvas elava pensionäri korterisse, peksis teda ning otsis korterist väärisesemeid. Midagi meelepärast leidmata väljus Lebedev võõrast korterist, mille järel pidasid pensionäri naabrid ta kinni ja andsid üle politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles