Galerii: kaitseliit näitab huvilistele tehnikat

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub kaitseliidu Tallinna maleva 90. aastapäevale pühendatud perepäev lauluväljakul, kus malev näitab relvastust ja tehnikat.

Muuhulgas on võimalik proovida ka tankitõrjesüsteemi Javelin simulaatorit. Lauluväljakul on kohal liitlaste soomukid Stryker. Naiskodukaitse pakub suppi ja teed ning Tallinna maleva soomuk teeb soovijatele lustisõitu.

Kaitseliidu Tallinna malev on kaitseliidu territoriaalüksus, mille vastutus- ja tegevuspiirkond on Tallinn. Malev moodustati juba koos kaitseliidu asutamisega 11.11.1918, kuid Vabadussõja ajal allusid Tallinna ja Harju malevad ühele ülemale.

Iseseisvalt alustati tegevust pärast enamlaste mässukatset 1.12.1924. KLi Tallinna malev tegutses kuni 1940. aastani, mil selle ridades oli pea 8500 liiget.

Taasiseseisvunud Eestis alustati tegevust 1990. aasta märtsis. Malev on jätkanud sõjaeelse  Tallinna maleva traditsioonide kandmist. Maleva liikmed osalevad aktiivselt Eesti riigikaitse edendamisel.

Tallinna malevas on teenistust alustanud kümned ja kümned Eesti ohvitserid ja allohvitserid. Ligi paarsada Tallinna malevasse kuuluvat reservväelast on osalenud ka rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel Kosovos, Iraagis, Afganistanis ja Malis.

Hetkel kuulub malevasse pea 2500 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles