Järgmise noortepeo sõnum: hoidke kullakera

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noortest ja järjepidevusest kõneleva 2017. aasta noorte laulupeo peadirigent on Heli Jürgenson ning tantsupeo pealavastaja Margus Toomla.

Laulupeo idee «Noored juured» pakkusid välja alles eelmisel suvel muusika- ja teatriakadeemia heliloojana lõpetanud Rasmus Puur ning Tallinna Linnateatri näitleja ja projektijuht Veiko Tubin. Peo peadirigendiks ja mentoriks on noored mehed kutsunud mullu aasta dirigendi tiitli pälvinud, 2002. aastast laulupidudel dirigeerinud Heli Jürgensoni.

Tantsupeo loo, Friedrich Robert Faehlmanni kunstmuistendist «Koit ja Hämarik» lähtunud idee autor on raadioajakirjanik Meelis Kompus. Temaga koos arendasid mõtte peoideeks folklorist Marju Kõivupuu, raadioajakirjanik ja muusik Maian Kärmas ning kaasati ka laulupeo idee autor Rasmus Puur. Pealavastaja ja ideegrupi liige on juba 15 aastat tantsupidudel assistendi ning liigijuhina osalenud noorema põlve tantsujuht Margus Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles