Tartu ja Riia suhted edenevad

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kunstiakadeemia maaliosakonna juhataja professor Andris Vītoliņš tutvustas näitust bituumeni järele lõhnava hiiglasliku installatsiooni «9 + 13 = 15» juures. Selle autor on Raitis Hrolovičs.
Läti kunstiakadeemia maaliosakonna juhataja professor Andris Vītoliņš tutvustas näitust bituumeni järele lõhnava hiiglasliku installatsiooni «9 + 13 = 15» juures. Selle autor on Raitis Hrolovičs. Foto: Kristjan Teedema

Eile Nooruse galeriis avatud Läti kunstiakadeemia maaliosakonna väljapanek «Mis Riias toimub?» on uus samm Lõuna-Eesti pealinna ja Läti pealinna kunstisuhete edenduses. Vaadata saab maale, kolmemõõtmelisi teoseid ja videoid.

Näituse korraldamise eesotsas on Läti kunstiakadeemia maaliosakonna juhataja ja õppejõud Andris Vītoliņš. Eile paar tundi enne näituse avamist bituumenilõhnalise hiigelteose «9 + 13 = 15» juures seistes kommenteeris ta väljapaneku pealkirja järgmiselt.

Sõpru kohates küsime enamasti «Kuidas läheb?» või «Mis uudist?». Niisugustele küsimustele tavaliselt ei oodata üksikasjalist vastust, piisab, kui öelda, et kõik on hästi või et läheb normaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles