Vasevargus alajaamas põhjustas taas surmaga lõppenud õnnetuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval leiti Nõmmel Kalda tänaval põlenud alajaamast meesterahva surnukeha, kes oli arvatavasti metallivaras.
Esmaspäeval leiti Nõmmel Kalda tänaval põlenud alajaamast meesterahva surnukeha, kes oli arvatavasti metallivaras. Foto: Eesti Energia

Täna toimus Tallinnas, Kesklinna piirkonnas, Koidu 89E asuvas alajaamas õnnetus, kui lukustatud ja ohumärkidega tähistatud alajaama tunginud Eesti Energiaga mitteseotud isik hukkus seadmetest saadud elektrilöögist.


Kell 11.18 sai politsei teate, et aadressil Koidu 89E asuvast alajaamast leiti tundmatu isiku laip.

Sissemurdmise alajaama avastas tähelepanelik möödakäija, kes teavitas koheselt ettevõtet lahtisest alajaama uksest, teatas Eesti Energia.

Sündmuskohale saabunud operatiivbrigaad avastas alajaama esimesest ruumist rikutud seadmed, millelt oli eemaldatud vaske. Alajaama teisest ruumist leidis brigaad hukkunu. Sündmuskohalt avastatud kahjutöö ja tööriistad viitavad, et tegu oli metallivargusega. Juhtunu asjaolusid uurib politsei.

«Meil on juhtunu pärast äärmiselt kahju, seda enam, et tegu on lühikese aja jooksul juba teise õnnetusjuhtumiga, mille põhjustas metallivarguse katse. Kahjuks tekitavad alajaamade rüüstajad ohtlikke olukordi nii endile kui ka rüüstatud paikadesse sattuvatele lastele. Alajaamadesse sisenemine on eluohtlik,» rõhutas Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

«Kindlasti palume inimestel anda politseile teada alajaamade ja elektrikilpide läheduses hilistel õhtutundidel pimedas ja erariietes toimetavatest kahtlastest isikutest,» lisas Mere.

Palume lahtimurtud alajaamade ustest samuti teada anda Eesti Energia rikkenumbril 1343, kuna need võivad meelitada lapsi.

Viimastel aastatel on alajaamade turvalisust tõstetud. Samas on pärast paariaastast pausi varguste arv oluliselt suurenenud. Näiteks on Tallinnas ainuüksi viimase kolme kuu jooksul toimunud 20 juhtumit. Alajaamade vargused tekitavad lisaks Eesti Energiale kahju ka klientidele, kuna tihtilugu saab varguste tulemusel häiritud elektrivarustus, tekivad ülepinged ning hävib olmeelektroonika või muud tootmisseadmed.

Kõigi alajaamade uksed on lukustatud ning nendel on sisenemiskeeldu ja ohtu tähistavad märgid. Eesti Energia palub kõigil inimestel hoiduda alajaamadele lähenemisest ja nendesse sisenemisest, kuna see on eluohtlik. Eestis on kokku 21 000 alajaama.

Seoses õnnetusjuhtumiga võib Koidu tänava piirkonnas esineda elektrikatkestusi. Eesti Energia palub klientidelt mõistvat suhtumist ja vabandab ette võimalike ebamugavuste pärast.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul viidi surnukeha lahangule.

Selle nädala esmaspäeval hukkus Nõmmel Kalda tänaval asuvas alajaamas arvatav metallivaras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles