Täna mälestatakse holokausti dokumentaalfilmide ja tseremooniaga

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11 algab Kloogal traditsiooniline holokausti mälestuspäeva tseremoonia, millest võtavad osa diplomaatilise korpuse esindajad, juudi kogukonna liikmed ning Eesti riigiametnikud.

Tseremoonial kõnelevad haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, juudi kogukonna esindaja Juzef Luvistšuk, diplomaatilise korpuse vanem Venemaa suursaadik Juri Merzljakov ning Iisraeli saatkonna asejuht Arezoo Hersel. Palve peavad Viini sünagoogi kantor Shmuel Barzilai ja Eesti pearabi Shmuel Kot.

Holokausti mälestuspäeval näitab Eesti Ajaloomuuseum Maarjamäe lossi tallihoones kell 17 päevakohaseid dokumentaalfilme ning Austria suursaadik korraldab Tallinnas Mustpeade majas kell 18 Viini sünagoogi kantori Shmuel Barzilai kontserdi.

1945. aasta 27. jaanuaril jõudsid Punaarmee üksused Auschwitzi koonduslaagrisse Poolas ja seda kuupäeva tähistati Holokausti ohvrite mälestuspäevana esmakordselt 1996. aastal Saksamaal, Eestis 2003. aastal. Rahvusvaheliselt tähistatakse holokausti mälestuspäeva 2006. aastast, pärast ÜRO sellesisulise resolutsiooni vastuvõtmist 1. novembril 2005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles