Tšernogorova vaidlustab väärteoprotokolli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margarita Tšernogorova.
Margarita Tšernogorova. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liige Margarita Tšernogorova lubas talle korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest koostatud väärteoprotokollile vastulause esitada.


«Seaduse järgi on mul selleks õigus ja seda ma ka teen. Kuigi politseist anti mõista, et ega see midagi ei muuda,» ütles Tšernogorova Postimees.ee’le. «Politseil on õigus mind karistada, minul on õigus sellele vastulause esitada. Politseinikud olid minu vastu äärmiselt viisakad, mul pole neile midagi ette heita.»

Vastulauset aitab linnavolinikul koostada advokaat, kelle tasu maksab Tšernogorova omast taskust. «Aga ma leian, et see asi on naeruväärne. Minusugune inimene ei saa üksi midagi otsustada ega volikogu hääletustulemust mõjutada. Meid on seal 79 ja minu hääl ei muudaks otsustamise juures midagi,» ütles Tšernogorova.

77-aastane linnavolinik sattus politsei huviorbiiti esmakordselt. Varem pole Tšernogorova oma sõnul ühegi seaduse vastu eksinud.

Tallinna linnavolikogu vanim liige, volikogu aseesimees Margarita Tšernogorova on politsei hinnangul sattunud pahuksisse korruptsioonivastase seadusega, võttes volikogu istungil osa oma tütre Yana Toomi abilinnapeaks kinnitamise hääletusest.

Toomi poolt hääletasid juunis toimunud volikogu istungil 44 linnavolinikku 79-st. Tšernogorova mitteosalemine hääletusel ei oleks hääletustulemust muutnud. Politseile tegi selle kohta avalduse Harju maavanem Ülle Rajasalu, kes leidis, et Tšernogorova kui volikogu õiguskomisjoni esimees oleks pidanud huvide konflikti märkama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles