Luik: proovime anda Eston Kohvrile kõikvõimalikku infot, et tal kontakt kodumaaga säiliks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suursaadik Venemaal Jüri Luik ütles, et Moskva Lefortovo vanglas istuva kaitsepolitseiametnik Eston Kohvriga on viimasel ajal õnnestunud tihedamalt kohtuda ning viimati külastas konsul teda kaks nädalat tagasi.

«On selge, et Lefortovos istumine on väga sünge. Proovime kõikvõimalikku infot talle anda, et tal kontakt kodumaaga säiliks,» rääkis Luik Postimehele antud intervjuus. «Kohtumine Eesti konsuli, kui Eesti Vabariigi esindajaga, on Kohvri, kes on seda ka ise öelnud, jaoks väga oluline.»

Suursaadiku sõnul pole Kohvriga seoses mingeid uudiseid, mis muudaks tema olukorda, kuid saatkond jätkab küsimusega tegelemist.

Konsul kohtus Kohvriga viimati kaks nädalat tagasi ning tänu mitmetele taotlustele on kaitsepolitseiametniku külastamine sagenenud. «Tundub, et seisund on rahuldav ja erilisi kaebusi polnud. Alati kui selline kohtumine toimub, siis peale seda proovime kohe paika panna järgmise kohtumise aja, et kontakt Eston Kohvriga säiliks.»

«Meie põhiline nõudmine on, et Eston Kohver tuleb kohe vabastada. Tema kinnihoidmine Lefortovo vanglas on absoluutselt illegaalne,» lisas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles