GHB valmistamine viis mehed vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootiline aine GHB
Narkootiline aine GHB Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus saatis täna reaalselt vangi kaks meest, kes tegelesid suures koguses psühhotroopse aine GHB ehk nn korgijoogi valmistamisega.

Kohus mõistis Kristjan Raki (26) ja Marko Kuigi (27) süüdi suures koguses psühhotroopsete ainete käitlemises ja üle riigipiiri toimetamises, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin, vahendas ERR Uudised.

Kohus määras Rakile koos varasema kandmata karistuse liitmisega viie aasta ja kahe kuu pikkuse vanglakaristuse ning Kuigile kolme aasta ja 10 kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas ära kanda 10 kuud.

Kohus mõistis Kuigile oluliselt leebema karistuse, kuna tema oli varem karistamata, samas kui Rak pani uue kuriteo toime katseajal.

Riigiprokurör Andres Ülviste süüdistuse järgi omandas Kuik mullu novembris Poolast 300 grammi GHB valmistamiseks vajalikku lähteainet GBL ning naatriumhüdroksiidi ja valmistas sellest 55,6 grammi GHBd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles