Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur galerii: eri riikide võistlusroad Bocuse d'Or kokandusolümpial

Vaata suurest galeriist, mida pakkus Eesti (esindaja Bocuse d'Or võistlusel Dmitri Haljukov, Tallinna restorani CRU peakokk) ja mida teised maailma riigid maailma kokandusolümpiaks peetavad Bocuse d'Or võistlusel!

Eesti seekordse võistlustöö lähtelugu, ehk Peter Carl Fabergé'i loomingust inspireeritud juveel-muna onpälvinud sooja tagasisidet ning väliskolleegide imestust Fabergé'i Eesti päritolu kohta. Nimelt on nii maailmakuulus juveliir kui ka Eesti kandidaat Haljukov pärit Pärnust.

Range reglemendiga võistluse liharoa kohustuslikuks põhitooraineks on sel aastal pärlkana  (Guinea Fowl), kalaroog tuleb Lyonis valmistada jõeforellist. Iga võistleja peab rõhutama retseptuuris kohalikku kööki ning andma edasi oma maa toidukultuurile omast. Haljukovi sõnul sisaldab tänavune võistlustöö eestimaist toorainet enam kui kunagi varem - kaasa võeti nii puravikke, Peipsi sibulaid, rukkileiba, Saaremaa vähisabasid ja kodumaiseid juurikaid. Samuti kasutatakse võistlustöös varsselleri mahla.

Tagasi üles
Back