Aleksandri tänava ökomajale paistab lootusekiir

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais selgub, kas kehvas seisus Aleksandri 41 maja sokkel ning palk- ja katusekonstruktsioonid saavad korda või mitte.
Mais selgub, kas kehvas seisus Aleksandri 41 maja sokkel ning palk- ja katusekonstruktsioonid saavad korda või mitte. Foto: Kristjan Teedema

Säästva renoveerimise infokeskuse (SRIK) Tartu ühenduse õnnetus seisus maja on rahasüsti oodanud juba aastaid. Nüüd on taas tärganud lootus saada raha, et korrastada hoone sokkel ning välja vahetada palkkonstruktsioonid, vahelaed ja katuse puittalad.

Tartu linn andis Aleksandri 41 maja 2007. aastal SRIKile korrastamiseks, kuid seni pole ei fondidest ega ka linnaeelarvest renoveerimistöödeks raha eraldatud.

Nüüd osaleb SRIK koos linnavalitsusega partnerina vanade majade restaureerimise teadlikkuse suurendamise projektis ning selle heakskiitmisel ootab ajahambast puretud hoonet 30 000 euro suurune toetus. Linna kaasfinantseering on sellisel juhul 4500 eurot, märkis abilinnapea Jarno Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles