Parteide valimispingutused jõudsid näitusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpselt nagu praegu, riigikogu valimiste eel, mil poliitikud lubavad meile ausust ja hoolivust, tegid nad seda ka juba paarkümmend aastat tagasi. Ka toona tunti valimiste eel muret selle üle, et lapsi sünnib liiga vähe ning et majandusprobleemid on lahendatud poolikult.

Eile Tartu ülikooli riigiteaduste instituudis Lossi 36 kolmandal korrusel avatud näitusel saab  plakatite, lendlehtede, voldikute ja teiste reklaammaterjalide vahendusel heita pilgu pea kõigile Eesti taasiseseisvumise järel korraldatud parlamendivalimistele. Kahes koridoris on väljas kokku 24 infotahvlit.

Mida kaugemale ajas tagasi, seda raskem oli väljapaneku jaoks valimismaterjale hankida, tunnistas näituse koostaja professor Vello Pettai. Üllatuslikult tuli välja, et erakonnad on suurema osa kunagistest valimismaterjalidest hävitanud. «Tõsi, ühes materjalidega on hävinud ka osa erakondi,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles