Nõmme uus turuhoone võib mälestiste nimekirja jääda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel oli näha, et turuhoone ehitatakse plokkidest, mitte puidust.
Suvel oli näha, et turuhoone ehitatakse plokkidest, mitte puidust. Foto: Mihkel Maripuu

Kui aprilli lõpus maha põlenud Nõmme turuhoone asemele kerkiva uue maja ehituskvaliteet on rahuldav, siis võib see Tallinna kultuuriväärtuste ameti spetsialisti Oliver Orro sõnul mälestiste nimekirja jääda.

Välimuselt on hoone endisega äravahetamiseni sarnane, kuid erinevalt varasemast puithoonest tehakse uus maja kiviplokkidest, teatab ERR Uudised.

Kivihoone on tulekindlam, soojem ja turvalisem, mis oli ka põhjus, miks turuhoonet enam puidust ei tehtud, kuid väljast tuleb see siiski varasemaga peaaegu identne.

«Mingi osake sellest väärtusest ehk lihtsalt arhitektuurne vorm on taastatav küll, ma arvan, et kui see asi ilus välja tuleb ja ehituskvaliteet on rahuldav, siis me isegi jätame ta mälestiste nimekirja,» ütles Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitsespetsialist Oliver Orro.

See on osa ameti uuest põhimõttest, et kui väärtuslik hoone peaks ka ära lagunema või muul viisil hävinema, tuleb see siiski endisel kujul uuesti üles ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles