Ametkonnad asutavad alaealiste õigusrikkujate komitee

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealine alkoholiga.
Alaealine alkoholiga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ministeeriumid, riigiasutused, kohalike omavalitsuste esindajad ning vabaühendused moodustavad alaealiste õigusrikkujate juhtkomitee.

Komitee hakkab arutama õigusrikkumisi toime pannud laste juhtumeid ning töötab välja seadusemuudatusi sarnaste juhtumite menetlemiseks ja ennetamiseks.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna laste õiguste juht Tõnu Poopuu ütles, et õigusrikkumisi toime pannud lastega tegelemise süsteemi terviklikkuse tagamiseks on vajalik valdkondadeülene koostöö lahenduste väljatöötamisel.

«Seetõttu moodustame ministeeriumide, riigiasutuste, kohalike omavalitsuste esindusorganisatsioonide ning kõnealuse teemavaldkonnaga seotud vabaühenduste esindajatest koosneva juhtkomitee. Komiteesse kutsutakse ministeeriumite esindajaid, omavalitsuste esindajaid ning ka valdkonna spetsialiste,» selgitas Poopuu.

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel pannakse komiteed alles kokku, mistõttu ei ole võimalik selle liikmeid välja tuua. Juhtkomitee esimene kohtumine toimub 5. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles