Üleskutse aitas ERMi kroonide kogu jõudsalt täiendada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid.
Eesti kroonid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Rahva Muuseum (ERM) sai tänu eelmise aasta lõpus avaldatud üleskutsele jõudsalt oma kogu paberraha kroonide seeriatega täiendada ning praeguseks on muuseumil täielikust kogust puudu vaid 11 rahatähte.

Eesti Rahva Muuseum soovib oma kogudes talletada Eesti krooni kõikide aastakäikude ja  nominaalide erinevad seeriad. Kokku eksisteerib 417 erinevat tüüpi Eesti krooni rahatähte aastatest 1991-2008 kuid ERMil on mõned rahatähed endiselt puudu.

Pärast detsembris avaldatud üleskutset õnnestus kollektsionäär Allan Tohvil saada inimestelt palju seni puudu olnud rahatähti. Tohv annetab veebruari alguses enda käsutuses olevad ja muuseumi kogust puuduvad paberkroonid Eesti Rahva Muuseumile.

Tohv ütles Postimehele, et praeguse seisuga on täielikust kogust puudu veel mõned rahatähed aastatest 1991-1996 seeriatähega ZZ ja 2007. Aastast pärinev kümnekroonine seeriatähega CY. Seni veel puuduolevad rahatähed teevad nominaalis kokku 1370 krooni.

Tohv tänas kõiki inimesi, kes puuduolevaid kroone ERMi kogu heaks annetasid. Ta avaldas lootis, et ERM avaldab seni puuduolevad 11 rahatähte oma kodulehel ning inimeste abiga õnnestub muuseumil saada täielik Eesti kroonirahatähtede kogu.

Allan Tohv annetas 2011. aastal ERMile 305 erinevat rahatähte, millele Eesti Pank lisas 27.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles