Aiaposti ladumine ja viimistlustööd pottsepaneiule raskusi ei valmista

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuse ehitusviimistluse eriala 2. kursuse õpilane Sander Rattas (vasakul) ning 1. kursusel pottsepaks õppiv Hele-Tea Riik panid end eile proovile kooli kutsevõistlusel, kus selgitati välja aasta tegijad ligi kolmekümnel alal.
Tartu kutsehariduskeskuse ehitusviimistluse eriala 2. kursuse õpilane Sander Rattas (vasakul) ning 1. kursusel pottsepaks õppiv Hele-Tea Riik panid end eile proovile kooli kutsevõistlusel, kus selgitati välja aasta tegijad ligi kolmekümnel alal. Foto: Kristjan Teedema

Ehituse alal võistlejad alustasid eilsel Tartu kutsehariduskeskuse võistlusel «Aasta tegija» kirjaliku testiga. Selle alusel pääses praktilisi ülesandeid sooritama kümme õpilast, kelle seas kaks tüdrukut. Üks neist oli Hele-Tea Riik, kes on valinud endale pottsepa eriala.

Riik pidi päeva jooksul mõõtu võtma kompleksvõistlusel: ladus aiaposti, tegi viimistlustöid ning osales välkvõistlustel, kus tehti näiteks kividega vigurjooksu ning painutati käsitsi torusid täisnurkseks.

Esimene praktiline ülesanne oli neiul põrandaküttetorustiku paigaldamine sarrusvõrgule. «Ma ei olnud seda kunagi teinud, kuid sain lõpuks neljanda koha,» ütles Hele-Tea Riik. Tema sõnul tuli talle kasuks loogiline mõtlemine ja ka täpsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles