Peaminister: peame meeles pidama kõiki, kes on Eesti vabaduse eest seisnud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna seoses Tartu rahulepingu sõlmimise 95. aastapäeva mälestusüritustega, et aastapäeval on põhitähelepanu arusaadavalt neil, tänu kellele Eesti iseseisvaks sai ja algusaastatel iseseivuse säilitas.

«Peame aga iga päev meeles hoidma ka kõiki neid mehi ja naisi, kes on läbi ajaloo Eesti iseseisvuse ja vabaduse eest seisnud,» lisas Rõivas.

Tartus Raadi kalmistul asetas peaminister Taavi Rõivas Vabadussõja kangelase Julius Kuperjanovi hauamonumendi jalamile pärja. Kuperjanovi hauamonumendist kujunes Nõukogude Liidu ajal tudengite seas üks nõukogude okupatsioonile vastuseisu sümboleid.

Peaminister külastas koos Tartu linnapea Urmas Klaasiga ka Jaan Poska gümnaasiumi, mis on Tartu rahulepingu allakirjutamise paik. Seal kohtus ta kooli juhtkonna ja õpilasesinduse liikmetega. Peaminister rõhutas vestusringis õpilasesinduse liikmetega, et see, et nad on sündinud vabas Eestis, on tohutu väärtus. «Meie kõigi — teie ja minu — kohustus on nüüd tagada see, et ka meie lapsed ja lapselapsed elaksid iseseisvas Eestis,» ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas osales ka Vanemuise kontserdimajas toimunud pidulikul kontsertaktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles