Täna esimene valimisväitlus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees alustab täna koos Väitlusseltsiga riigikogu valimise eelsete väitluste sarja, kus esimesena astuvad väitlustulle Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikud teemal «Üksikisiku maksustamises tuleks teha muudatusi». Postimees teeb väitlusest otseülekande.

Reformierakonda esindavad kell 13 algavas väitluses Jürgen Ligi ja Arto Aas ning IRLi Margus Tsahkna ja Sven Sester, kes jaatavad enda ja eitavad oponentide plaane üksikisikute maksustamisel. Nii peavad mõlemad võistkonnad väitluse käigus põhjendama, miks ei ole teise erakonna plaan parim lahendus ja miks nende enda oma on.

Väitlus algab kummagi võistkonna esindaja avakõnega, millele järgnevad oponendi küsimused. Seejärel saab sõna kummagi võistkonna teine kõneleja, kellelt samuti küsib oponent küsimusi. Väitlus lõpeb avakõnelejate kokkuvõtetega, misjärel annab kohtunik väitlusele hinnangu ja otsustab väitluse võitja.

Järgmisel nädalal osalevad Postimehe ja Väitlusseltsi valimiseelses väitluses Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna ning ülejärgmisel nädalal Vabaerakonna ja Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad. Ka nendeks väitlusteks valitakse teema, milles erakondade arvamused lahknevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles