Theatrum saab vanalinna maja soodsalt rendile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Theatrumi ehitusjärgus saal välja möödunud sügisel.
Selline nägi Theatrumi ehitusjärgus saal välja möödunud sügisel. Foto: /

Tallinna linnavalitsus annab sihtasutusele Theatrum soodsa hinnaga rendile vanalinnas Vene tn 14 asuva hoone.

«Vene 14 on see maja, kus asub Kloostri Ait. Theatrumiga sõlmitakse üürileping 879,2 ruutmeetri peale. Lepingu pikkus on 20 aastat ja lepingu üheks sisuks on kindlasti ka see, et Theatrum võtab endale kohustuse hoone renoveerida ja välja arendada ning ehitada välja enda jaoks sobivad ruumid. Näiteks eskiisprojekti järgi saaks teatrisaal tulevikus olema mahukam kui praegu, ulatudes läbi teise ja kolmanda korruse. Esimesel korrusel oleks siis kohvik, kus võib teha ka teatrit ja seda saab kasutada ka teatri fuajeena. Samuti on esimesel korrusel lükandseinaga proovisaal. Abiruumid on ka neljandal korrusel, ehk kogu see maja saab hästi ära kasutatud,» rääkis abilinnapea Eha Võrk.

Ehitustööde maksumuseks peaks kujunema umbes kolm miljonit eurot. Theatrum on pidanud läbirääkimisi ka kultuuriministeeriumiga, nii et on lootust, et just ehitustööde kulude katmiseks saadakse sealt abi. Tallinna linn toetab rahaliselt ligemale miljoni euroga. Nimelt me ei võta Theatrumilt mitte turuhinda, mis esimesel korrusel oleks 15 eurot ruutmeeter. Meie võtame viis eurot ruutmeetrilt esimesel korrusel ning kaks eurot ruutmeetrilt teisel ja kolmandal korrusel. Sellega säästab sihtasutus Theatrum olulise summa, mida ta saab kasutada ehituskulude katteks. 20 aastaga säästab Theatrum niimoodi 987 840 eurot,» ütles Võrk.

Seni rentis Vene tn 14 ruume mittetulundusühing Hereditas, kes tegelikkuses neid äriruume ise ei kasutanud vaid oli need andnud suures osas allkasutusse sihtasutusele Theatrum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles