Tallinn ostis seitse uut trollibussi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis soetas taas seitse 18 meetri pikkust täismadalapõhjalist lõõtsaga Solaris Trollino trollibussi, uuendamaks trolliparki ja tõstmaks veelgi pealinna ühistranspordi kvaliteeti.

Raepressi andmetel soetatas Tallinna linn eelmine aasta seitse normaalpikkusega (12m meetrit) trolli ja trollide lisa on oodata ka järgmine aasta.

«Elektritranspordil on Tallinna ja ka paljude teiste Euroopa linnade arengut silmas pidades kindel tulevik, sest trammid ja trollid on igati keskkonnasõbralikud, nii et uusi trolle on oodata ka järgmisel aastal, täpsemalt öeldes lausa 14, mis on märkimisväärne uuendus,» rääkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli.

Mutli sõnul tagavad uued trollibussid linnakodanikele tunduvalt kvaliteetsema teenuse, mis on väga oluline, sest ühistranspordi arendamine on linnavalitsuse jaoks kindel priorieet.

Trollibusside tarnijaks on Poola Vabariigis tegutsev Solaris Bus & Coach S.A, kes võitis 2006. aasta alguses välja kuulutatud riigihanke. Trollibussi elektriseadmete ja veoajami valmistaja on Tšehhi Vabariigi firma Cegelec.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles