Torm uputab Lennusadamas väikelaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennusadama kaid tabanud tormituuled on ohtu seadnud seal seisnud kaatrid ja väikelaevad, TTÜ meresüsteemide instituudile kuuluv kaater on juba ümber läinud.

Keskpäeva paiku oli ühel kaatril põhi taeva poole ja seda hoidsid vee peal veel kai külge kinnitatud köied. Suured lained ohustavad veel vähemalt kolme kaatrit, millest ühe parras järjest sagedamini vett rüüpab.

TTÜ Meresüsteemide instituudi direktor professor Jüri Elken kinnitas, et kummuli läinud kaater kuulub instituudile. «Olukord pole lootusetu ning alust peaks olema võimalik päästa,» lisas ta.

«ümber läinud kaatrit käisid omnanikud veel eile sidumas ja tugevamini kinnitamas,» rääkis Rainer Nikiforov, kes oli tulnud oma kaatrit üle vaatama. Ta sättis minema lennanud vendri asemele uue paika ning arvas, et peab kaatri veest välja tõmbama, sest mine tea, mis muidu juhtuda võib.

Lennusadama kail askeldas ka ühe jahi omanik, kellel polnud muret oma jahiga, mis oli oskuslikult ujuvkai külge seotud. Talle tegi muret hoopis see, et ujuvkai oli veel vaid ühte nurka pidi kai küljes kinni ning mees pelgas, et see võib koos tema jahiga sealt lahti pääseda.

Lennusadama kuraator Tiit Einberg kinnitas Postimehele, et kaatrite ja väikelaevade omanikud olid ohust juba täna öösel teadlikud. Sadamale ja sealsetele eksponaatidele Einbergi sõnul hetkel ohtu ei ole. Samuti ei näe ta hetkel võimalust, kuidas päästeamet saaks aidata, et teised kaatrid ohust päästa.

Einbergi sõnul tuleb ilmselt oodata, kuni torm vaibub enne kui ümber läinud kaatrit on võimalik välja tõstma hakata. Samuti peavad ilmselt tuule rahunemist ootama teiste kaatrite omanikud.

«Tundub, et sügistormide aeg on kätte jõudnud. Tänavu nii suur torm sadamat veel tabanud ei olnudki,» tunnistas Einberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles