Maksupoliitika ajas paremerakonnad tülli

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esindasid riigikogu liikmed Sven Sester (vasakult) ja Margus Tsahkna.
IRLi esindasid riigikogu liikmed Sven Sester (vasakult) ja Margus Tsahkna. Foto: Liis Treimann

Kuigi selles, et tööjõu maksukoormust tuleks vähendada, on parempoolsed parlamendiparteid Isamaa ja Res Publica Liit (IRL ) ning Reformierakond nõus, siis täpsemate maksuplaanide arutelu kasvas eile Postimehe stuudios toimunud väitlusel kiiresti sõnasõjaks.

IRLi esindanud Margus Tsahkna ja Sven Sester olid seisukohal, et kõige olulisem on vähendada madalapalgaliste maksukoormust, mis omakorda elavdaks läbi suurenenud tarbimise ka majandust. Reformierakonna seisukohti kaitsnud Jürgen Ligi ja Arto Aas kinnitasid, et nende laiapõhjalisem maksupakett aitab kaasa majanduse struktuuri paranemisele, mis viib ka laialdase ja kiire palgatõusuni.

Tsahkna kirjeldas väitluse avakõnes, kuidas Eestis on üle 600 000 tavalise tööinimese, kellest pool saab palka, millega on raske hakkama saada. Seetõttu pakkus IRL välja lahenduse, millega seotakse maksuvaba miinimum sissetuleku suurusega nii, et mida väiksem on sissetulek, seda väiksem on ka makstav tulumaks. Tsahkna rõhutas, et IRL tahab parempoolse erakonnana soosida seda, et inimesed saaksid rohkem raha kätte ja vajaksid vähem sotsiaaltoetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles