Ülevaade: mida pakuvad sõbrapäevaks Tallinna restoranid?

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohting.
Kohting. Foto: SCANPIX

Valentinipäevaks ehk 14. veebruariks on mitmed Tallinna restoranid kokku pannud sõbrapäeva erimenüü ja kutsunud esinejaid.

Pädaste linnaresidents restoran Neh (Lootsi 4) pakub sõbrapäevaks peakokk Yves La Ley suurepärast erimenüüd põhjala köögi parimatest paladest. Valida saab kolmekäigulise (40 eurot sööja kohta), neljakäigulise (50 eurot sööja kohta) ja viiekäigulise (60 eurot sööja kohta) degustatsioonimenüü vahel. Menüüs on soolasiig valge sõstra ja mädarõikaga, pastinaagisupp siguriga, küülik mustjuure ja estragoniga, Põhjala saarte juust Pädaste leiva õhikute ja võilillesiirupiga ning šokolaadikook kibuvitsa ja vaarikatega. Kõiki külalisi rõõmustatakse ka kihiseva tervitusjoogiga.

Monaco's loob romantilist meeleolu Rauno Pehka

Restoranis Monaco (Nordic Hotel Forum 1. korrusel) saab nautida valentinipäeva õhtut koos kallima või sõpradega piduliku 3-käigulise á la carte õhtusöögiga. Pakutakse kammkarpe lillkapsakreemi ja laimi-ürdikastmega, punahirve karreed röstitud valgete sparglite ja metsaseentega ja magustoiduks on šokolaadi panna cotta soolase iirisekreemi ja trühvlitega. Romantilist meeleolu loovad Rauno Pehka laulud kitarri, saksofoni ja kontrabassi saatel, kõik külalised saavad lisaks tervitusjoogi ja pääsmed hotelli maalilise vaatega lõõgastuskeskusesse. Õhtusöögi hind: 29 eurot külalise kohta.

Bollywoodis Anna Curly & Leila Röömel

Anna Curly on noor pop-jazz laulja, kes õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris. Ta on esinenud vabakutselise lauljana nii Eestis, kui ka välismaal. Leila Röömel on noor andekas pianist. Sõbrapäevaõhtul saab Bollywoodis kuulda Anna ja Leila esituses jazzi, swingi, bossa nova, blues’i ja pop stiilis armastuslugusid.

Valentinipäeval pakutakse restoranis D.O.M valentinipäeva erimenüüd:  neljakäiguline menüü koos tervitusjoogiga maksab 45 eurot sööja kohta.  Samuti saab romantilist miljööd nautida hotelli Kolm Õde restoranis Bordoo, kus neljakäiguline erimenüü maksab sööja kohta koos tervitusjoogiga 85 eurot

Restoran Ribe kutsub samuti valentinipäeval erimenüüd maitsma, pakkumisel on kolmekäiguline ja viiekäiguline menüü. 3-käiguline menüü maksab 35 eurot sööja kohta: selles on vürtsitatud foie gras, peedimarmelaad, röstitud juuretisega sai, röstitud tursk, karamellilaastud lillkapsas, krevetikaste ja maiustamiseks kreeka pähkli kook. Viiekäiguline menüü maksab 45 eurot sööja kohta: marineeritud kõrvits ja isetehtud juust, suitsutatud ahven, röstitud part ja maapähklivõi kreem õunasorbetiga, lisaks veel mandlikook, pošeeritud pirni ja toorjuustuga.

Õismäel Meistri tänaval asuvas kohvikus Lyon algab 14. veebruaril kell 19 sõbralik õhtusöök viiekäigulise hõrgutiste paraadi ja Linda Kanteri vahva kontserdiga. Menüüs leidub kergsoola siiafilee, kartulituha-ja kääritatud õuntega, pardimaksa-pâté kadaka- ja piimas hautatud endiivia püreega, lambaliha ja sinimerikarpide romanss, lepasuitsukreem peedi-meringue´i ja karamellitud valge šokolaadiga ning sidruniparfee pastinaagikreemiga. Hind ühele sööjale: 29.90, veinipakett toidu kõrvale maksab 12 eurot.

Fahle restoranis saab sõbrapäeval nautida prantsuse muusikat Geraldine Casanova esituses, restoranis on samuti erimenüü: vähisabad, suitsupardifilee ja kreemine vaarikavaht. Hind ühele: 29 eurot, sobiv veinipakett roogade juurde maksab 14,5 eurot.

Restoran C`est La Vie vanalinnas alustab romantikalainel sõbrapäeval kell 18 - trio Reelika Ranik, saksofonil Indrek Varend ning klaveril Kirke Karja esitab kuulsaid armastuslaule. Kõigil kolmel päeval pakutakse valentinipäeva neljakäigulist menüüd, mille hind inimese kohta on 45 eurot, see sisaldab klaasi vahuveini. Õhtusöögi juurde saab tellida hoolikalt valitud veine, mille hind on 25 eurot inimese kohta. Menüüs on põnevate nimedega road: L'amour d'une fille chinoise ehk veiseliha-kreveti wontonid vürtsikas leemes; lee cerf et la châtaigne ehk ürdikoorikus hirvekarree kastani-maapirnipüree ja portveinikastmega ning poire belle Hélène a`la C`est La Vie ehk safranipirn & ebaküdoonia.

Restoranis Maikrahv algab 14. veebruaril kell 19 pidulik õhtusöök, tund hiljem algab romantiline jazzkontsert, kus Dave Benton koos oma bändiga esitab legendaarse Nat King Cole´i lugusid. Pilet maksab 39 eurot, see sisaldab kontserdipiletit, klaas vahuveini, kahekäigulist õhtusööki, kohvi või teed ja vett.

Enzo Cafe & Restaurant kutsub samuti kõiki sõpru tähistama sõbrapäeva 14.veebruaril kell 19. Külalisi ootab romantiline 5-käiguline õhtusöök küünlavalgel kuulsa Stefania Jazz rütmide taustal. Menüüs: lillkapsa-cappucchino merikammkarbi ja Parma singi viiluga, suitsumaitseline pardifileetartar ja õhuline hanemaksakreem, grillitud tuunikalalõik laimi- ja karamellikastmega, sulavõiga köögivilja-confit ja mustjuurekreem metspähkliga, õrn toorjuustuvaht vaarika- ja kardemonipüreega ning desserdiks granidilli, Passoa likööri ja valge šokolaadi parfee vanillipärlite ja rohelise pipra puistega. Menüü koos tervitusjoogiga läheb maksma 59 eurot inimese kohta.

Al Bastione vanalinnas kutsub sõbrapäeval kuulama aunis romantilise hõnguga meeleolumuusikat Helena Mäe duo esituses. Repertuaari kuulub kergem jazz, kaunid ballaadid nii Eestist kui ka kaugemalt, vanad head pop-laulud, bossanovad, swingid ja natuke rock’n’rolli. Sõbrapäeval igale külastajale üllatus Al Bastione poolt, sissepääsu tasu ei ole. Al Bastione peakokk on kontsertõhtusöökideks koostanud menüü maja parimatest roogadest.

Valentinipäev Clazzis: kell 23 astub lavale Rootsi üks silmapaistvamaid ja kuulsamaid soul'i lauljaid Paul Mac Innes. Tema unikaalne ja omapärane hääl näitab selget mõju 60ndate, 70ndate ja 80ndate klassikalisest soul'i muusikast, stiil flirdib RnB, Jazz'i, Hip Hop'i ja elektroonilise muusikaga, aga samal ajal alati säilitab oma südames soul'i. Esinejat on võrreldud erinevate muusikutega, alustades Steely Dan and Bilal'st kuni Amp Fiddler'i ja Curtis Mayfield'ni ning samal ajal on peetud teda meessoost Amy Winehouse'ks. Clazzis astub Paul üles koos David Levinssoniga (Beatr8) klahvpillidel ja arvutil ja Magnus Höglund trummidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles