Pärjatud põllumees vaatab tulevikku

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pikkmets
Aivar Pikkmets Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põllumajandusel läheb hästi tänu 1990. aastatel tehtud õigetele otsustele, ütles presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi saanud Mätiku talu peremees ja kunagine Oidremaa kolhoosi esimees Aivar Pikkmets (55). Pärnumaal Koonga vallas mahetootmisega tegelev mees kavatseb piima madalast hinnast hoolimata oma karja tänavu kahekordistada.

Pikkmets pidas rumalaks küsimust, kas ta kavatseb nüüd oma lehmad lihakombinaati viia. «Vastupidi: kavatsen tänavu oma piimakarja kahekordistada, milleks mul on piisavalt maad. Mul on 50 lehma ja rohkem ei mahu neid praegusesse lauta ära,» rääkis ta. «Olen pangas maad kuulanud, kas mulle antaks tootmise laiendamiseks laenu, ja vastukaja on olnud positiivne.»

Tema sõnul ongi praegu, kui piima hind püsib 25 sendi juures liitri eest, õige aeg laieneda, sest need, kes laienesid 40-sendise hinna juures, investeerisid üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles