Soome Ajakirjanike Liit taunis Iivi Anna Masso avaldust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Peeter Langovits

Soome Ajakirjanike Liit taunis täna Eesti presidendi nõuniku Iivi Anna Masso Twitteri postitust, milles ta kutsus üles mitte andma intervjuusid Soome rahvusringhäälingu YLE Eesti korrespondendile Risto Vuorisele.

«Soome rahvusringhäälingu välismaa osakonna juhatajal ei ole Vuorise tegevusele Eesti korrespondendina midagi ette heita, samuti ei ole Masso esitanud ühtki konkreetset juhtumit, mille alusel oleks õigustatud boikott Vuorise vastu,» märkis Soome Ajakirjanike Liit oma avalduses.

Ajakirjanike liidu esimehe Hanne Aho sõnul on Eesti demokraatlik riik, mis austab ja kaitseb sõna- ning meediavabadust. «On kummaline, et Eesti presidendi kantseleist esitatakse taolisi boikotisoovitusi,» ütles Aho.

Soome Ajakirjanike Liidu meelepaha pälvis Iivi Anna Masso eilehommikune Twitteri postitus Vuorise kohta. «Yle Eesti korrespondent Risto «Eesti lapsed söövad puulehti» Vuorinen levitab, õhutab Kremli propagandat, soovitan intervjuusid mitte anda,» kirjutas Masso Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles