Lastes tuleb soodustada rõõmu liikumisest

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehakultuuriteaduskonna liikumisharrastuste käitumuslikus probleemlaboris uuritakse praegu õpilaste liikumisaktiivsust, räägivad Aave Hannus (paremal) ja Merike Kull.
Kehakultuuriteaduskonna liikumisharrastuste käitumuslikus probleemlaboris uuritakse praegu õpilaste liikumisaktiivsust, räägivad Aave Hannus (paremal) ja Merike Kull. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna alla kuuluvas liikumisharrastuste käitumuslikus probleemlaboris uuritakse laste vähese liikumisaktiivsuse tagamaid.

Praegu on probleemlaboris päevakorral mure, et 11–15-aastastest lastest pole 86 protsenti kehaliselt piisavalt aktiivsed. Otsitakse lahendusi, kuidas saaks olukorda parandada ja noortes liikumisrõõmu tekitada.

Labori juhataja, tervisekasvatuse lektor Merike Kull selgitas, et praegu võtavad nad probleemi pisikesteks juppideks lahti ja püüavad mõtestada, mis on peamised põhjused, miks ei liigu Eesti õpilased piisavalt palju. Tema sõnul on oluline iga mõjutav tegur läbi analüüsida, et leida, mida tuleb teha selleks, et käitumine muutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles