Raudsaar: presidendi nõunik peaks oma väljaütlemiste osas olema tähelepanelikum

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EALLi tegevdirektor Mart Raudsaar.
EALLi tegevdirektor Mart Raudsaar. Foto: Sander Ilvest

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektori Mart Raudsaare sõnul peaks presidendi nõunik, kes ühtlasi hoolitseb ka riigipea kuvandi eest, olema oma väljaütlemistes tähelepanelikum, sest kui nõunik kutsub üles ühele ajakirjanikule intervjuusid mitte andma, saab seda käsitleda poliitilise avaldusena.

Presidendi nõunik Iivi Anna Masso kirjutas eile sotsiaalvõrgustikus Twitter: «Yle Eesti korrespondent Risto «Eesti lapsed söövad puulehti» Vuorinen levitab, õhutab Kremli propagandat, soovitan intervjuusid mitte anda». Täna kritiseeris seda avaldust Soome Ajakirjanike Liit.

Raudsaare sõnul on igal inimesel loomulikult õigus oma arvamusele. «Kunagi üks mu sõber ütles, et linnapea ollakse 24/7, kuid nüüd on omaette küsimus, kas see laieneb ka presidendi nõunikule,» arutles Raudsaar.

Raudsaare hinnangul ei olnud vähem kui 140-tähemärgilise säutsu sisus probleem niivõrd Yle ajakirjaniku süüdistamises Kremli propagandas, vaid üleskutses sellele ajakirjanikule intervjuusid mitte anda. «Postitus oli minu meelest tehtud viisil, et kui keegi kodanik X oleks selle teinud, ei oleks ta saanud mingisugusust tähelepanu, kuna kodanik X võib küll öelda, et ärge andke intervjuusid. Kui seda ütleb presidendi nõunik, siis on see poliitiline statement (avaldus-toim.),» märkis Raudsaar.

«Amet kohustab. Presidendi nõunikud, kes hoolitsevad tema avaliku kuvandi eest, peaksid oma väljaütlemiste osas olema tähelepanelikud,» lisas ta. Seetõttu peaks Masso Raudsaare arvates vabandama, kuna see on diplomaatia kohapealt äärmiselt oluline. Sellised väljaütlemised murendavad tema sõnul nii presidendi kui kantselei kuvandit.

«Loomulikult on Soomega läbisaamine äärmiselt oluline. Kui Soome on valinud Venemaaga suhtlemisel teistsuguse diplomaatia, siis see ei tähenda et peaksime seadma ohtu enda diplomaatilised suhted Soomega sellise asja pärast,» selgitas ta.

«Mulle tundub, et ta (Masso-toim.) on nagu gaasi juurde andnud,» sõnas Raudsaar, viidates Masso täna Postimehele antud kommentaarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles