Neljapäev Mustonenfestil: klaverilegend Paul Badura-Skoda, aga ka Peeter Vähi uudisteos

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi
Peeter Vähi Foto: Kuvatõmmis

Neljapäeval kell 19 saab Estonia kontserdisaalis festivalil MustonenFest nautida kaht suursündmust: klavierimaailma legend Paul Badura-Skoda mängib Mozartit ja kõlab Peeter Vähi uudisteos.

Paul Badura-Skoda, kelle käsitlus Mozarti igikaunist muusikast on inspireerinud muusikaarmastajaid aastakümneid. Maestro, kelle redigeeritud nootidest on põlvkondade kaupa pianiste kõikjal maailmas Mozartit mänginud. Legendaarse maestro külaskäik Eestisse on on justkui ajastute puudutus, alustas ta ju oma muusikuteed juba pea 8 kümnendit tagasi

Peeter Vähi uues teoses Violet Winds soleerib maailmamainega Rasher Saxophone Quartet, kes on tuntud uue muusika tellija ja esitaja maailma kontserdilavadel. Loodame, et ka tänane esiettekanne jõuab koos kvartetiga paljudele lavalaudadele.

«Violet Winds on saanud inspiratsiooni visuaalsest unenäolaadsest kujutluspildist, mille keskmes olid tõepoolest lillakad-violetsed õhuvood. Nii nagu Jules Verne’i tegelaskujud liiguvad ühest romaanist teise, või nii nagu pea kõik Honoré de Balzaci teosed võiks koondada ühise koondpealkirja alla, nõnda ei pretendeeri ka Violet Winds iseseisvale eksistentsile. Teadlikult on sellesse sulandatud meloodiakäike varasemast loomingust, muutes teose üheks «ehitusplokiks» mu loomingulises «ehitises,» rääkis helilooja Peeter Vähi oma uue teose Violet Winds kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles