Säuts vallandas piiriülese tüli

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon: Eero Barndõk

«Soome vabakutselisele ajakirjanikule Risto Vuorisele ei tasu intervjuusid enam anda, sest ta õhutab Kremli propagandat,» säutsus Eesti presidendi nõunik Iivi Anna Masso kolmapäeval interneti suhtlusvõrgustikus Twitter. Neljapäeval vallandus skandaal.

Masso üleskutse ajas esmalt harja punaseks soome ajakirjaniku tööandjal, YLE toimetajal Elina Ravanttil. «Imelik, et selline soovitus tuleb sõnavabadust austava riigi presidendi kantseleist,» säutsus ta vastu.

Masso napisõnaline üleskutse oli reaktsioon paljusõnalisele kirjutisele, millele Vuorinen suhtlusvõrgustikus Facebook oma seinal viitab. Kirjutis pärineb ühest teisest internetikeskkonnast – blogist «Todellinen Tallinna», kus anonüümne autor esitab väidetavalt alternatiivse vaate Eesti poliitikale. Masso sõnul on blogi aga täis valesid ja laimu. Ja blogi keelekasutus ja stiil viitavat selgelt Kremli propagandale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles