Pahaaimamatud Pärnu koolinoored haarati IRLi valimiskampaaniasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viis Pärnu Hansagümnaasiumi õpilast haarati nende endi teadmata eile Isamaa ja Res Publica liidu valimiskampaania koolitusse, mille järel pidanuks noored koolitusguru Peep Vainu õpetussõnadega rahvaküsitlusse sukelduma.

«Kui meie sinna läksime, siis teadsime ainult, et esineb Peep Vain ja ootasime põnevat koolitust,» rääkis nelja koolikaaslasega Tallinna sõitnud Pärnu Hansagümnaasiumi 11. klassi noormees, kellele tuli ebameeldiva üllatusena, et tegemist on erakondliku üritusega.

Pakkumine koolitusele minna tuli kooli huviõpetajalt, kellele omakorda tegi pakkumise IRLi Pärnu piirkonnajuht.

«Peep rääkis algul, kuidas inimestega suhelda ja enesekindel olla, aga pärast lõunapausi hakati rääkima IRLi kampaaniast,» kirjeldas ürituses pettunud noormees. Gümnasisti sõnul soovisid erakonna esindajad, et koolitusele kogunenud noored hakkaksid ukselt-uksele käima ja tänaval möödujaid peatama, esitledes end IRLi liikmetena ja kogudes inimestelt infot.

Eilsel Mustpeade Majas toimunud koolitusel osales mitusada inimest.

Pärnu Hansagümnaasiumi huvijuht Lea Lips ütles juhtunut selgitades, et nägi õpilasi üritusele saates selles eelkõige võimalust neile tasuta Peep Vainu koolitust pakkuda. Seda, et tegu on poliitilise üritusega, polevat koolitust tutvustanud IRLi esindaja maininud.

«Sellest ei olnud juttu, lihtsalt pakuti lastele tasuta head koolitusvõimalust,» ütles huvijuht. «Sellest nüüd küll ei räägitud, et kedagi hakatakse erakonda värbama. Jutt oli sellest, et õpetatakse küsitlusi läbi viima, aga neid võib ju igasuguseid olla.»

IRLi Pärnu piirkonnajuht Raul Sarandi, kes Hansagümnaasiumi õpilasi üritusel osalema kutsus, mäletab juhtunut aga teisiti. «Ütlesin väga selgelt, et tegemist on parteiüritusega. Et on tegemist koolitusega, mille viib läbi Peep Vain ning hiljem kasutatakse saadud teadmisi üle-Eestilises küsitluses,» rääkis Sarandi.

Ta oli tekkinud arusaamatusest hämmingus ja pakkus, et koolituses pettunud Pärnu õpilaste näol võis olla tegemist mõne teise erakonna aktiivsete noorvõitlejatega.

Pikemalt loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles