Politsei uurib, kas Hiiumaa koolijuht lubas õpilastel napsitada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored alkoholi pruukimas
Noored alkoholi pruukimas Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Politsei uurib kriminaalmenetluses, kas Hiiumaal Pühalepa vallas asuva Palade põhikooli direktor Uno Kõiv võimaldas koolilastele alkoholi kätte saada ja seda tarbida. Jaanuaris lahkus mees ametist.

77 õpilasega Palade põhikooli direktor Uno Kõiv esitas jaanuaris lahkumisavalduse, mis tuli ootamatult nii kooliperele kui vallavanemale. Sama suur üllatus oli ka järgnenud info sellest, et politsei on Kõivu suhtes alustanud kriminaalmenetlust, mis puudutab lastele alkoholi tarbimise ja kättesaamise võimaldamist.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm kinnitas, et kriminaalmenetlus käib juba alates eelmise aasta augustist ja uuritakse, «kas üks Hiiumaa pedagoog võis panna toime seaduserikkumisi». «Uuritakse, kas õpetaja võis oma õpilastega ebakohaselt käituda ja võimaldada näiteks teismelistele lahja alkoholi kättesaamist ning lubada selle tarbimist,» ütles Erm. Menetluse staadiumi arvestades prokuratuur enamat infot anda ei saa.

«Kuna käimas on alles kohtueelne uurimine ja meedias avaldatu võib mõjutada tunnistajate ütlusi, siis võib seeläbi kahjustada saada edasise uurimise objektiivsus,» ütles menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Indrek Kalda.  

«Loomulikult on absoluutselt taunitav, kui õpetajad seadusi ei järgi ja ebakohaselt oma õpilastega käituvad, aga konkreetse juhtumi uurimine alles käib ja praegu ei saa veel järeldusi teha ega hinnanguid anda,» lisas prokurör.

Pühalepa vallavanem Ants Orav kinnitas, et Kõiv esitas lahkumisavalduse omal soovil ja on praeguseks töölt juba lahkunud. Augustis algatatud kriminaalasjast koolidirektori suhtes sai ta teada alles nüüd, kui direktor lahkuda soovis. «Iga selline asi on üllatus. Varem meil temaga probleeme ei olnud,» ütles Orav.

Direktori kohusetäitjaks määrati kooli senine õppealajuhataja ja õpetaja Antti Leigri. «Teade Kõivu lahkumisest tuli jaanuari keskel täiesti ootamatusena, ei enne olnud meil juhtunust mingit aimdust,» ütles ta.

«Ausalt öeldes käisid nii Kõivu lahkumisavaldus kui töölt lahkumine nii kiirelt, et ei jõudnudki midagi teada saada. Aga täna töötab kool täiesti tavapärases rütmis. Vajakajäämisi ei ole,» kinnitas Leigri.

Kuidas koolipere ja lapsevanemad uudisele reageerisid, on tal oma sõnul raske kommenteerida: «Hiidlased on rahulikud inimesed, mingeid erilisi reaktsioone välja ei näidanud. Kuulasid. Käivad mingid spekulatsioonid, ega me kõike ei tea.» Kuna politseiuurimine käib, ei tahtnud Leigri täpsemalt kommenteerida, mis juhtumiga tegu oli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles