Uus tramm ei jõua 16. veebruaril liinile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel teisipäeval hakkab tramm Moonika Tondi ja Kadrioru vahet sõitma.
Järgmisel teisipäeval hakkab tramm Moonika Tondi ja Kadrioru vahet sõitma. Foto: Martin Ilustrumm

Neljapäeval toimus Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) ja CAF-i trammitehase esindajate kohtumine, kus selgus, et esimese uue trammi liiniletulek lükkub edasi ja teine uus tramm saabub Tallinnasse arvatust kuu aega hiljem.

«Praegu on selge, et esimene uus tramm ei lähe liinile 16. veebruaril nagu esialgu oli kavandatud. Trammi testperiood Tallinnas pikeneb ja ta läheb liinile siis, kui tüübikatsetused on lõpetatud ja trammi üleandmise-vastuvõtmise akt saab allkirjastatud,» ütles TLT avalike suhete juht Sirje Roht BNS-ile.

Roht lisas, et täpne kuupäev selgub siis, kui TLT on CAF-ilt saanud uue korrigeeritud ajakava. «Teine tramm saadetakse tehasest Tallinna poole teele veebruari lõpus,» märkis ta. Roht lisas, et tüübikatsetused on seni läinud ladusalt ja need jätkuvad vastavalt etteantud programmile.

Algselt pidi esimene uus tramm liinivedu alustama 16. veebruaril ja teine uus tramm Tallinnasse jõudma jaanuari lõpus.

Hispaania trammifirma CAF teatas 28. jaanuaril TLT-le teise trammi Tallinnasse tarnimise viibimisest, mille põhjuseks on rutiinsete testide käigus selgunud vajadus Tallinna jaoks toodetava trammimudeli tehnilist lahendust veidi täiendada ehk vajalik on rattapaaride tasakaalustamine. Kuna rattapaaride tasakaalus mitteolek võib kaasa tuua rataste erineva kulumise, siis tuleb see töö ära teha enne tarnimist. Tallinnas viibival esimesel trammil tehakse see töö ära kohapeal ja seetõttu lükkub ka liiniletulek edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles