Enam kui poolsada kalurit jäi Peipsi jääl lõksu

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälahvandus Peipsi järvel.
Jäälahvandus Peipsi järvel. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna ennelõunal käivitasid piirivalvurid Peipsil päästeoperatsiooni abistamaks lahvanduse taha jäänud kalureid. Ohtlike olude tõttu piiratakse jääle minekut.

Täna kella 10.47 ajal laekus Lõuna prefektuurile teade, et Peipsi jääle läinud kalurid on lahvanduse taha jäänud ega pääse kaldale. Inimeste aitamiseks käivitasid piirivalvurid päästeoperatsiooni, kuhu kaasati hõljukid Mehikoormast ning Alajõelt, ka piirivalvurid Varnjast ja Mustveelt. Samuti osalesid aktiivselt päästetöödel kohalikud inimesed, kes aitasid abivajajaid üle jääprao. Kokku toimetati kaldale enam kui poolsada inimest. Mitmel õnnestus prao tekkimise alguses, kui see veel kitsas oli, omal jõul kaldasse pääseda.

Olud äärmiselt ohtlikud

Jää on liikunud paarist meetrist paari kilomeetrini Eesti kaldast eemale, olud on muutunud äärmiselt ohtlikuks. Lisaks lubatakse nädalavahetuseks tugevaid tuuleiile. Sellest tulenevalt on jääle minek keelatud Jõgevamaal Kallaste linnast lõuna poole jääval jääalal kuni Uhtinina neemeni. Peipsi jääle on lubatud minna Kallaste linnast põhja suunas Jõgevamaa piirini, seda kuni ühe kilomeetri kaugusele kaldast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles