Greenspan: Kreeka lahkumine eurotsoonist on aja küsimus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Greenspan.
Alan Greenspan. Foto: SCANPIX

Kreeka peab eurotsoonist varem või hiljem lahkuma, ütles endine USA keskpanga juht Alan Greenspan pühapäeval.

Eksjuht võttis sõna ajal, mil Kreeka uue kasinuspoliitika-vastase valitsuse esindajad külastavad Euroopa pealinnu ja üritavad leida toetust riigi võlakoorma ümberstruktureerimisele.

«Tegemist on kriisiga ja ma ei näe sellele lihtsat lahendust; tegelikkuses ei näe ma selle lahenemist ilma Kreeka lahkumiseta eurotsoonist,» sõnas Greenspan BBC-le.

«Ma lihtsalt ei näe, et euro[tsoonis] olemine on neile abiks ja kindlasti ei näe ma kuidas see ülejäänud eurotsooni aitaks. Arvan et on vaid aja küsimus, mil kõik jõuavad arusaamani, et lahkuminek on parim strateegia,» ütles ta.

Greenspan oli USA keskpanga juht aastatel 1987-2006.

Tema hinnangul ei saa eurotsoon ilma poliitilise integratsioonita praegusel kujul jätkata.

Vasakradikaalne Syriza eesotsas peaministriks tõusnud Tsiprasega võitis Kreeka 25. jaanuari ennetähtaegsed valimised lubadusega teha lõpp kasinusmeetmetele ja restruktureerida riigi hiiglaslik võlakoorem, mis küündib 177 protsendini riigi sisemajanduse koguproduktist (SKP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles