Masso: minu ametikoht ei tähenda seda, et mul ei tohiks olla arvamusi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kuku raadio saates «Pressiklubi» said täna kokku möödunud nädalal Twitteris vastuolulise säutsu kirjutanud presidendi nõunik Iivi Anna Masso, Eesti Ajalehtede Lidu tegevdirektor Mart Raudsaar ja soome päritolu kirjanik Mika Keränen, kes üritasid tekkinud vaidluse käigus selgeks teha, kellel ja kui palju on tekkinud skandaalis süüd.

Saates osalenud ajalehtede liidu tegevdirektor Mart Raudsaar on tänaseni, nii nagu eelmisel nädalalgi, veendunud, et Masso peaks vabandust paluma, kuna sõnad võivad väga lihtsalt hävitada kellegi karjääri.

«Siin tuli väga jõuline seisukohavõtt – hävitada inimese elu ja karjäär. Esiteks, ma olen peaaegu et meelitatud, kuivõrd tugevat võimu mulle omistatakse,» sõnas Masso, kelle sõnul on praeguses olukorras laimaja siiski Vuorinen.

Samuti ei nõustnud Masso sellega, nagu oleks ta Twitteris ajakirjaniku boikoteerima kutsudes esindanud presidendi kantseleid. «See oli üleskutse isiklikult minu poolt. Ma ei esinda Twitteris ega Facebookis presidendi kantseleid,» selgitas ta.

«Minu ametikoht ei tähenda seda, et mul ei tohiks olla arvamusi, ja mu ametikoht ei tähenda kindlasti seda, et kui minu kohta levitatakse isiklikku laimu, et ma ei tohi sellest teada anda.»

Presidendi nõunik Iivi Anna Masso kirjutas möödunud nädalal sotsiaalvõrgustikus Twitter: «Yle Eesti korrespondent Risto «Eesti lapsed söövad puulehti» Vuorinen levitab, õhutab Kremli propagandat, soovitan intervjuusid mitte anda.» Järgmisel päeval kritiseeris seda avaldust Soome Ajakirjanike Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles