Kunstnik kutsus modelliks oma koera

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Tammela seadis oma näituse «Tagasi muinasjuttu» Gildi galerii seinale ning tõi siis ka modelli Sume seda vaatama. Seinal on 14 tööd.
Pille Tammela seadis oma näituse «Tagasi muinasjuttu» Gildi galerii seinale ning tõi siis ka modelli Sume seda vaatama. Seinal on 14 tööd. Foto: Kristjan Teedema

Pille Tammela uue näituse «Tagasi muinasjuttu» seekordne täht on siberi haski Sume, kelle ta on jäädvustanud pildile koos teda hellalt hoidva trolliga ning allkirjastanud «Minu villapehme sõber».

Mind inspireerivad lihtsad asjad ja ilusad hetked, ütles kunstnik Pille Tammela.Et Pille Tammela kodu asub politseimaja lähedal, siis iga sireen, mis sealt kostab, paneb ta heledasilmse sõbra Sume oma koonu taeva poole tõstma ja ulguma. Niimoodi, koon taeva poole, ongi Pille Tammela ta pildile sättinud.

«Mõtlesin aga, et maalin Sume seltsi ka trolli, see tundus kuidagi hästi loomuomane,» lisas ta.

Trollipisiku sai Tammela külge aastate ees, mil ta elas ja maalis Põhja-Norras.

«Mind inspireerivad lihtsad asjad ja ilusad hetked,» ütles ta.

Tammela trollimaailm ongi üles ehitatud emotsioonidele ning mida aeg edasi, seda inimlikumad on teemad, mis sealt vastu vaatavad.

Nõutud pildid

Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar jutustas, et temal on kliente, kes on näituste vahetumisega hästi kursis ning just nädalavahetusel helistas üks inimene, kes tahtis teada, kas Pille Tammela tööd on juba üleval.

Edasi too inimene küsis, mis kellani on galerii lahti, ja tahtis veel samal päeval näitust näha. Selgus, et helistaja peres on kaks last ning just neile mõeldes oli huviline kohal ja ostiski ära kaks pilti.

Eile viibis Gildi galerii näitusesaalis ka Pille Tammela abikaasa Margus Nõmm hüüdnimega Zepp, kes on hobi korras muusik ja arvutigraafik ning Õlleministeeriumi nime kandva pubi esimene minister.

Zepp on see, kellele Pille Tammela esimesena oma töid näitab ning temalt on sagedasti pärit ka ideed, kuidas või mida maalida.

Valged seinad

Zepp ütles humoorikalt, et ta naise kõige suuremõõtmelisem kunstiprojekt on nende ühise kodu lõppjärgus juurdeehitisel, mille seinu Pille Tammela parasjagu siledaks pahteldab ja värvimiseks ette valmistab. «Mina käin ainult käed selja peal vaatamas,» sõnas mees.

«Mulle nii meeldib see töö. Palju ilusat valget pinda! Silm kohe puhkab,» kiitis Pille Tammela oma tööjärge ise.

Tammela maalib ka linnavaateid, maastikke ja inimesi. Tema järgmine näitus valmib suvel, mil saavad lõuendile viimase aja eredad reisimuljed Islandilt, Iirimaalt, Norrast, Itaaliast ja Sitsiiliast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles