Goble: Vene analüütiku sõnul Balti riike Ukraina stsenaarium ei ohusta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Goble.
Paul Goble. Foto: Margus Ansu

Vene valitsusele lähedal seisva mõttekoja endise teaduri Aleksandr Sõtini sõnul on Balti riikides «Ukraina stsenaariumit» võimatu korrata, kirjutas USA endine diplomaat Paul Goble esmaspäeval oma blogis.

Vene Strateegiliste Uuringute Instituudi endine teadur ütles väljaande Novõi Region 2 ajakirjanikule Ksenija Kirillovale, et Donbassi stsenaariumi kordamiseks Balti riikides puuduvad objektiivsed alused.

Jutt venekeelse elanikkonna õiguste rikkumisest Balti riikides on suuresti välja mõeldud, sõnas Sõtin.

Küll aga seisavad Balti riigid tema sõnul silmitsi sellele elanikkonnaosale suunatud Vene propagandaga. «Suur osa neist vaatab Vene televisiooni, mille tulemusena on mõnedes piirkondades tekkinud kaks paralleelset inforuumi. Seda probleemi on küllaltki raske lahendada, sest kui need riigid üritavad saadete edastamist piirata, tõstab Gazprom neile müüdavaga gaasi hinda.»

See, mida Venemaa tegi Krimmis ja Donbassis, ei ole Läti Latgale regiooni jaoks pretsedent, ütles Sõtin. Ehkki seal elav «rahvuslaste ja Nõukogude Liitu armastavate inimeste arv ei ole väike, seda eriti sõjaväepensionäride ja nende järeltulijate seas, ei ole nende arv piisavalt suur olukorra destabiliseerimisek», sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles