Ilves: Ukraina relvastamise küsimus on keeruline dilemma

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: SCANPIX

USA huvi lahendada Ukraina kriis on suur, kuid ka relvastuse andmine Kiievile ei pruugi efekti anda, arvab president Toomas Hendrik Ilves.

President Ilves rääkis ETV saates «Välisilm», et äsja Münchenis toimunud julgeolekukonverentsil ei tahetud tunnistada, et sõda võib Ukrainas minna veel kaugemale, pigem käis jutt ikka selle ümber, kuidas tuleb leida diplomaatiline lahendus, vahendas ERR Uudised.

Ilvese sõnul on diskussioonis puudu arusaam, mida me teeme olukorras, kus ühel pool on kõrgtehnoloogiline sõjatehnika ja Venemaa eriüksused, teisel pool aga aegunud relvad ja peamiselt vabatahtlikud ukraina sõjamehed.

Saatekülaline möönis samas, et isegi kui Ukrainale anda tipptasemel relvastust, võtaks selle kasutajate ehk Ukraina sõjaväelaste väljaõpe oma aja.

«See dilemma on palju keerulisem, kui lihtsalt öelda - ei, me ei anna või anname! - mida, kuidas ja nii edasi tuleb palju põhjalikumalt läbi rääkida,» rõhutas Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles