Pahatahtlik väravaavaja tegutseb jälle

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Munitsipaalpolitseile on kahe viimase päeva jooksul tehtud mitu kõnet seoses Nõmmel tegutseva väravaavajaga.

Pühapäeval avati aiavärav vaikses Padu tänavas, kus maja valvavad kaks suurt koolitatud valvekoera. Majaomanike sõnul oli pärani avatud talvel mitte-kasutuses olev, raskelt avatav ning seespool tugeva riiviga suletud jalgvärav. «Kell kaheksa hommikul vaatas abikaasa õue ning värav oli kinni. Kell 9.30 helistas naaber ja ütles, et teie värav on pärani lahti ja üks koertes on tänaval,» jutustas majaomanik, kes õue minnes leidis ühe koera õues majavalves ja teise tänaval, auto kõrval valves.

Täna saabus kõne  ka Külmaallika tänavalt, kus eile kella 11.30 paiku avati seestpoolt riivis olnud värav. «Meil on tavaliselt värav nii riivis kui ka lukus, aga ema ootas külalist ning seetõttu oli see lukustamata. Lisaks on värava link paigutatud vastassuunaliselt, et isegi siis, kui keegi unustab riivi, ei saaks koer sinna peale hüpates seda lahti,» selgitas kõne teinud naine. «Kuna oodatava külalisega oli tuleku aeg kokku lepitud, siis ootas ema teda aknal; piisas vaid mõneks minutiks lahkumisest ja värav oli pärani laht.»

Munitsipaalpolitsei soovitab kõigil Nõmme elanikel olla tähelepanelikud ja hoida väravad lukus. Kui lukud puuduvad, siis pole paha ka lukk aiaväravale paigaldada lasta.

Väravaavaja liigub Nõmme vaiksemates piirkondades ja võib kasutanud liikumiseks autot. Võimaluse korral on palve inimese tegevus ja tundemärgid/auto number fikseerida ning koheselt munitsipaalpolitsei ameti korrapidajat telefonil 11410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles