Arvamusliidriks pärjati kolumnist Jüri Vendik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik koos tiitliga kaasneva Jannseni kujuga.
Jüri Vendik koos tiitliga kaasneva Jannseni kujuga. Foto: Tairo Lutter

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korvi sõnul on Vendik kriitiline ajakirjanik, seejuures väga enesekriitiline.

«Just see ongi tema suurim panus Eesti avalikku ruumi – kriitiline meel. Ja seda valdkonnas ja teemade ringis, mis on praeguses maailmas erakordselt oluline ning kus on eriti tähtis olla kriitiline faktide ja allikate osas,» sõnas Korv. Ta lisas, et Vendiku (endise perekonnanimega Maloverjan) analüüsivad kirjutised Venemaast ja Ukrainast lähtuvad tegelikkusest, mitte soovmõtlemisest, ja väärtuslikuks teevad neid tema enda vahetud kogemused.

Arvamusliidri tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Eelmisel aastal tunnustas Postimees arvamusliidri tiitliga filmimeest Ilmar Raagi. Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erkki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak, Edward Lucas ja Tiina Kangro.

Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpias toimunud lõunal osales paarsada inimest ja arutleti teemal «Naised sõtta, mehed lastega koju. Meie tulevik?». Sõnavõttudega esinesid luuletaja Kristiina Ehin ja akadeemik Richard Villems.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles