Telefonil 112 tõttavad appi kiirabi, politsei ja päästjad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Jaama tänaval eelmise aasta lõpus valminud pääste- ja häirekeskuse ühishoones võtavad hädaabinumbrile 112 tulevaid kõnesid vastu suure valge töösaali madalamas osas häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse päästekorraldajad. Nemad edastavad väljakutsed päästjatele, kiirabile ja nendega nüüd koos töötavatele politsei juhtimiskeskuse ametnikele, kes saadavad välja patrullid.
Tartus Jaama tänaval eelmise aasta lõpus valminud pääste- ja häirekeskuse ühishoones võtavad hädaabinumbrile 112 tulevaid kõnesid vastu suure valge töösaali madalamas osas häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse päästekorraldajad. Nemad edastavad väljakutsed päästjatele, kiirabile ja nendega nüüd koos töötavatele politsei juhtimiskeskuse ametnikele, kes saadavad välja patrullid. Foto: Kristjan Teedema

Häirekeskuse Lõuna keskuses algas eilne päevane ja öine vahetus tordiga. Põhjus oli pidulik ja meile kõigile tähtis: Eestis alustati abivajajale märkamatut üleminekut ühele hädaabinumbrile 112.

Kui tavaliselt on kolmapäev häirekeskuses nädala kõige rahulikum päev, siis eile hommikul kell kaheksa 12-tunnist vahetust alustanud päästekorraldajatel oli see päev küll rahulik, kuid varasematest erinev. Nimelt hakkasid kõik päästekorraldajad vastama kõigile kõnedele: liinid ühendati, Eestis algas üleminek ühele hädaabinumbrile 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles