Tark naine otsib rütme heas ja halvas

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli Peterson on Tartu perekodu Käopesa juhataja. Talle meeldib kanda üle põlve seelikuid ja kõrgeid kingi. Ta on ühteaegu nii range kui mänguline. Näiteks on Sirli Petersoni kabineti uksel silt, mis ütleb, et kui keegi töötajaist tahab tühja juttu ajama tulla, peab ta selle hinnas ja ajas enne kokku leppima. Aga tööjuttu saab temaga ajada tasuta.
Sirli Peterson on Tartu perekodu Käopesa juhataja. Talle meeldib kanda üle põlve seelikuid ja kõrgeid kingi. Ta on ühteaegu nii range kui mänguline. Näiteks on Sirli Petersoni kabineti uksel silt, mis ütleb, et kui keegi töötajaist tahab tühja juttu ajama tulla, peab ta selle hinnas ja ajas enne kokku leppima. Aga tööjuttu saab temaga ajada tasuta. Foto: Kalev Saar

Kui Sirli Peterson poolteist aastat tagasi Käopesa juhatajaks sai, hakkasid lapsed hüüdma: «Uus juhataja, uus juhataja!» Neli kuud läks mööda ja siis teatas üks poiss, et nüüd võib uut juhatajat küll juba vanaks nimetada.

Sirli Peterson naerab nakatavalt ja räägib edasi: «Aga laste meelest ei sobinud see minu vanaks kutsumine kuidagi. Juhataja – see tundus neile samuti igav. Nii ma nüüd olengi lihtsalt Sirli.»

See «lihtsalt Sirli» on aga kõike muud kui lihtne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles