Ossinovski: Tallinna linnavalitsus võiks nüüd lollimängimise lõpetada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski Foto: Kristjan Teedema

Haridusminister Jevgeni Ossinovski sõnul on täna vastu võetud valitsuse korraldusega likvideeritud Tallinna linnavalitsuse formaalne põhjendus mitte võimaldada gümnaasiumiõpilaste soodushinnaga koolilõunat.

Ossinovski sõnul on haridusministeerium gümnaasiumiõpilaste koolilõuna toetuse võimaldamiseks vajalikud õigusaktid võtnud vastu tavapärases graafikus. Eelmisel nädalal võeti vastu määrus ja sel nädalal valitsuse korraldus, mis kohalikele omavalitsustele haridustoetust eraldab.

«Kui eelmisel aastal jõuti otsustamiseni aprillis, siis sellel aastal oleme olnud kiiremad,» ütles Ossinovski valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et hetkest, mil konkreetne otsus vastu võetakse, ei sõltu tegelikult see, kas jaanuarikuus on võimalik välja maksta õpetajate palgad või gümnaasiumiõpilaste koolilõuna, sest alati on hiljem riik nende summade ulatuses tasaarveldanud.

«Nüüd on ka igasugune formaalne põhjus ära langenud selleks, et Tallinna linnavalitsus lõpetaks oma lollimängimise ära ja hakkaks lõpuks ka gümnaasiumiõpilastele soodushinnaga koolilõunat pakkuma,» ütles haridusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles