Linnaosavalitsus ei andnud Mähe palvela taastamiseks kooskõlastust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähe baptistikoguduse juht Ruudi Leinus kinnitab, et palvela ei häiriks naabreid, kuid paarsada Mähe elanikku on resoluutselt palvela taastamise vastu.
Mähe baptistikoguduse juht Ruudi Leinus kinnitab, et palvela ei häiriks naabreid, kuid paarsada Mähe elanikku on resoluutselt palvela taastamise vastu. Foto: Martin Ilustrumm

Pirita linnaosavalitsus ei kooskõlastanud projekteerimistingimusi Pojengi 31 kinnistul asuva hoone palvelaks ehitamiseks, vaid soovib kiriku taastamisel detailplaneeringu algatamist.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et ta mõistab omaniku ehk koguduse soove, kuid linnaosa vanemana tuleb eelkõige arvestada kogukonna huve. «Oluliseks argumendiks oli Mähe elanike kogutud rohkem kui 200 allkirja ja linnaosavalitsusele saadetud kirjad,» rääkis Mölder.

Linnaosavanem selgitas, et ta soovitab algatada detailplaneeringu koostamise, kuna koguduse soov on maa sihtotstarvet muuta elamumaast sotsiaalmaaks. Tema sõnul jätkuks detailplaneeringu koostamise puhul ka sisuline diskussioon selle üle, kas palvela taastamine on vajalik ja kas koguduse tegevus oleks naabrite huve piisavalt arvestav. «Detailplaneeringu koostamine aitab kaasa parema lõpptulemuse saavutamisele, arvestades kõiki osapooli,» ütles Mölder.

Tallinna Mähe Baptistikoguduse soov on taastada tagastatud maja Pojengi teel palvelana. Toimunud on koosolekud koguduse ja kohalike elanike vahel, kuid kogudus ja taastamisele vastu seisnud inimesed on jäänud paljuski eriarvamustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles